TIPS HILANGKAN KEDUT DI MUKA DENGAN CEPAT DAN BERKESAN

Setiap wanita mesti nak kulit cantik dan berseri kan…

Penjagaan muka memang dah jadi perkara wajib dalam hidup. Umpama makanan, menjaga kulit ni bukan sekadar takat cukup syarat je sebab apa yang kita lakukan untuk kulit/tubuh, akan nampak hasilnya bila kita tua nanti.

 

 

Di bawah adalah beberapa tips semulajadi bagaimana cara kita nak meng anjalkan kulit muka kita dan hilangkan kedut di  bahagian muka kita.

Jom kita tengok apa vitamin kulit yang kita perlukan.

Vitamin A untuk Merangsang Penghasilan Kulit

Biasa dengar retinol kan, yang bersepah dalam produk anti-tua tu. Retinol ni sebenarnya berasal dari vitamin A– sangat power untuk membaiki struktur kulit, meningkatkan kitaran sel kulit (untuk kelihatan muda), dan membuang sel kulit mati yang termendap atas kulit kita tu.

 

 

 

Vitamin C Untuk Baiki dan Cerahkan Kulit

Vitamin C memang orang cari kalau nak dapatkan kulit yang gebu gebass. Vitamin C ni salah satu trio antioksidan (vitamin A,C,E) yang berfungsi untuk melawan radikal bebas, bahan berbahaya dalam tubuh (ada yang terhasil secara semulajadi tau) selain membantu kulit menghasilkan kolagen dengan banyak untuk kulit anjal.

Selain oren, apa lagi yang kaya vitamin C? Agaknya apa..ya…

Lada bengala, manga, kubis, dan brokoli juga.

So makan lah vitamin C banyak banyak dan setiap hari juga!!!

Tip:

Vitamin C ni komponen paling asas kalau nak gunakan ia dalam kecantikan.

Minyak ikan – pemulihan dari dalam secara maksimum

Tengok orang jepun, cantikkan kulit diorg? Rahsia kecantikan mereka datang dari diet yang banyak ikan dan pelbagai makanan laut sebab ia mengandungi asid lemak, omega 3 dan omega 6.

 

 

 

Minyak ni sangat power untuk baiki kerosakan dalam tisu dan sel-sel kulit. Contoh ikan yang kaya minyak lemak omega  ini adalah seperti salmon, tuna, dan sardin.

Kalau anda tak suka makan ikan, maka alternatif terbaik adalah sayuran hijau, tofu, kacang walnut, atau pun makan je omega guard shaklee lagi senang kan..?

Di bawah ni pula adalah TIPS PENJAGAAN KULIT MUKA..

Tips yang saya akan share nih berdasarkan apa yang pernah saya baca,..

1st Step

Kalau anda jenis guna sunblock kemudian pakai bedak bila keluar, balik tu mesti kena guna remover sebelum cuci muka dengan pencuci.

Kenapa? sebab bila kita tak remove, kita terus je cuci segala habuk2 yg kita dah expose masa kita keluar tadi akan tersumbat kat kulit kita. nanti lama-lama jadi lah liang roma terbuka besar…Gedebukk..besar……

2nd Step

Pilih pencuci muka yang sesuai dengan kulit muka. Ataupun pilih pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis skin types.Tapi yang penting mesti lah kita nak cari yang non chemical dan bebas 1500 bahan kima merbahaya di dunia, kan??

3rd step

Lepas cuci muka jangan sesekali lupa pakai toner, moisturiser dan sun block. Tiga benda ni sangat penting yer terutama bila kulit muka kita terdedah kepada matahari dan habuk habuk. Itu semua punca kulit muka kita rosak kalau tak dijaga. Saya sekarang, kalau nak keluar rumah mesti pakai..rasa ralat kalau tak pakai 3 beradik ni..yang penting bebas bahan kimia merbahaya.

 

4th step

Seminggu sekali kena pakai mask. Tak kira lah apa mask pun untuk kasi rehat kulit kita dan mencantikkan lagi kulit kita. and, seminggu sekali jugak kena buang black heads or white heads yang ada pada kulit muka kita supaya dia tak tersumbat lama dalam kulit muka kita.

Paling best guna je ESP Shaklee yang kita boleh bancuh juga untuk minum tu, tempekkan kat kulit muka kita..serius tegangg…boleh ber spa sendiri kat rumah..

Last sekali, jangan lupa amalkan minum air masak. Bagi saya, air masak ni pengubat segala penyakit. Banyak makan benda manis manis,  potongnya air masak. kena banyak banyak banyak minum air masak. ingat tuh.

 

 

 

Kulit muka kita bukannya macam kulit tapak kaki kita. yang boleh di pijak pijak, kan…

Kulit muka kita ni macam kulit baby kena jaga dengan terapi. Makin meningkat umur kita, makin berkurang collagen dalam diri kita. So, nak kulit cantik perlu penjagaan yang lebih awal.

 

So, jagalah kulit muka anda dari sekarang..jangan biarkan suami kita tengok perempaun lain kat luar pulak…ngeriii..

Yang paling paling penting sekali, penjagaan dalaman kita. Maksudnya pemakanan kita itu yang perlu dijaga…

Di Shaklee , selain vitamin kami juga ada menyediakan Set Skincare untuk pengguna semua..

Ini adalah set SkinCare Shaklee yang terbaru iaitu YouthShaklee

Apa Produk yang ada dalam Set Skincare YOUTH ni?

Terdapat 6 produk utama di dalam set penjagaan kulit YOUTH ni iaitu:-

  1. Luminous Gel Oil Cleanser sebagai pencuci muka
  2. Perfecting Skin Toner sebagai toner
  3. Youth Activating Serum sebagai serum
  4. Age Defense Moisturiser SPF50 sebagai pelembap & sunblock
  5. Advanced Renewal Night Cream sebagai krim malam
  6. Radiance C + E sebagai pencerah dan pemudar garisan penuaan

Apa Bahan dalam Skincare YOUTH sehingga ia menjadi sangat Berkesan?

Antara bahan yang ada di dalam produk YOUTH ni adalah;-

  1. Apple Cell Extract & Gentle Vitamin A – apple cell merupakan sel yang hampir sama dengan sel kulit manusia thats why ia sangat berkesan untuk mempercepatkan kadar pembaharuan sel kulit dan kedua-dua bahan ini berfungsi untuk menyegar dan melembut.

 

 

  1. Schisandra Chinensis Fruit Extract – berfungsi untuk menyokong struktur kulit muda dan memberi khasiat kepada kulit.

 

 

  1. Vital Repair+ (Vitamins, Botanicals) – untuk melawan radikal bebas dan memberi perlindungan kepada kulit.

 

  1. Lotus Japonicus Extract – untuk menyokong penghasilan kolagen dan elastin dan memberikan ketegangan tanpa kedutan kepada kulit.

 

 

  1. Muscadine Grape Polyphenols – untuk melindungi kolagen dan elastin serta perlindungan berkesan ke atas kulit.

 

 

Saya pun amalkan set SkinCare Shaklee yang terbaru tanpa Paraben dan bebas 1500 bahan kimia merbahaya ni.

 

Jom tingkatkan kesihatan dan kecantikan dengan Shaklee, hubungi saya segera.

 

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di senarai kedai online berikut :

 

Nur Hidayah Ahmad  0165554582

SID 917424 FB:  Nur Hidayah Ahmad

Like Page : Suplemen Seisi Keluarga

IG: vitamin.hidayah4582

 

Pengedar Shaklee di IPOH. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

 

 

JOM MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE HARI INI.ANDA AKAN NIKMATI DISKAUN SEBANYAK 15% HINGGA 20%. DAN JUGA FREE GIFT DARIPADA SAYA..

 

INI ADALAH BARISAN PENIAGA – PENIAGA SHAKLEE..KAMI JUGA MENGAMALKAN SET SKINCARE SHAKLEE YANG BERKUALITI INI

 

JOM KORANG..SERTAI SAYA..TERIMA KASIH KERANA MEMBACA BLOG SAYA.SEMOGA ANDA MENDAPAT MAKLUMAT YANG BERGUNA DI SINI

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge