Pengedar Vivix Ipoh, Gopeng, Kampar

Assalamualaikum semua

Saya, Puan Nur Hidayah Ahmad adalah Pengedar Vivix Negeri Perak di Ipoh, Gopeng dan Kampar.

Saya telah berpengalaman menjual Suplemen terhebat Shaklee Vivix sejak tahun 2016 lagi..

VIVIX Shaklee

Vivix™ keluaran Shaklee adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Vivix Shaklee mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik untuk semua golongan.

APA ITU POLIFENOL?

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

APA KEISTIMEWAAN VIVIX SHAKLEE??

Memperbaiki DNA.

Setiap masa, tubuh kita mengalami kerosakan DNA. Ia terjadi kerana (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix Shaklee dapat menolong melambatkan, memelihara dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses penuaan tersebut.

Vivix sangat sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuh mereka kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel.

Apabila tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin pantas sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh dengan menambahkan bilangan mitokondria iaitu organel pencetus tenaga dalam setiap sel.

Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Kronik.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi.

Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix bukan sahaja membantu mengembalikan keremajaan kulit, bahkan dapat merendahkan risiko menghidap penyakit kronik.

Kebaikan Vivix Shaklee

-Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan

– Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius

– Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung

-Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis

-Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf

-Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk – merawat azhameir

-Membantu merawat penyakit parkinson

-Membantu memulihkan penyakit strok – angin ahmar

-Meningkatkan kesihatan imum badan

-Menggalakan kesihatan keseluruhan.

FAKTA PENTING!

VIVIX DAN KAITANNYA DENGAN PEMANJANGAN TELOMERE

Apa itu TELOMERE?

Telemore nie diibaratkan sebagai pemegang kepada setiap hujung kromosom di dalam DNA kita.

Apabila kita semakin berusia, telomere kita akan makin memendek.

Ianya akan menyebabkan kita mudah terdedah kepada penyakit

kanser,penuaan dan penyakit penyakit kronik.

Apa Fungsi Vivix ?

VIVIX SHAKLEE berfungsi untuk memastikan TELOMERE kita sentiasa dalam keadaan asal dan juga memastikan sel DNA terlindung daripada kerosakan atau serangan radikal bebas.

Menarik bukan???

Saya sendiri adalah pengamal Vivix tegar selepas saya disahkan pengidap Slipped Disc dengan L4/L5 saya dislocated dan terlantar di hospital selama 4 hari.

Vivix sangat membantu meningkatkan taraf kesihatan saya yang sebelum ini susah berjalan disebabkan masalah slipped disc..

Hasil Kajian TELOMERE

  • The Shaklee Telomere Research Landmark Study II Shaklee telah bekerjasama dengan Dr.Elizabeth Blackburn (pemenang The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009 )yang menemui bagaimana kromosom dilindungi oleh telomeres .

Kajian telomere ini telah menguji kepanjangan telomeres.

Manakala menurut Landmark Study II yang dijalankan oleh Shaklee membuktikan, pengambilan supplemen yang konsisten setiap hari selama 5 tahun dapat mengurangkan kadar pemendekan TELOMERE sebanyak 40% (Vitalizer, Vivix and Cinch).

Testimoni Vivix Shaklee

Vivix Shaklee telah terbukti berkesan dalam kajian klinikal dan Landmark Study yang dijalankan oleh pihak ketiga yang tiada kaitan dengan syarikat Shaklee.
OKTOBER 2016 (SPECIAL EDITION VIVIX)
TESTIMONI 15: NURUL AZIYANA

[LUKA CZER SEMBUH DENGAN CEPAT SELEPAS AMALKAN VIVIX]

.

Assalamualaikum saya Nurul Aziyana, pengguna Shaklee sudah hampIr 4 tahun. Saya nak kongsi kisah bagaimana Vivix sangat membantu saya ketika berpantang bersalin secara pembedahan.
.

Untuk kelahiran yang kedua ni baru saya guna set bersalin Shaklee + Vivix sebab kelahiran pertama belum kenal lagi vitamin Shaklee. Al kisah menjadi asbab bersalin czer, semasa datang contraction suam-suam suku tu kebetulan memang ada appointment dengan gynea. Masa scan waktu tu lah baru dapat tahu breech.
.

Doktor terus buat keputusan, emergency operation. Terus ke HTAA, pung pang pung pang ditolak ke OT untuk berdepan dengan pengalaman kali kedua. Mungkin proses nak bersalin tu cepat.. tapi kesakitan yang ditanggung selepas bersalin czer kali ni lain dari yang pertama dulu. Czer adalah major operation. Jadi ubat tahan sakit dan antibiotik adalah wajib. Malangnya saya allergic pada banyak ubat. Bila makan satu muka akan jadi bengkak sampai tak boleh nak bukak mata.
.

Saya hanya mampu makan panadol. Tapi itupun akan buat jadi bengkak juga cuma tak seteruk bila makan antibiotic. Kalau demam biasa or sakit kepala ok la kan dengan panadol. Tapi kalau czer tak cukup hanya dengan panadol.
.

Minggu pertama sangat hazab. Sakit bagai daging di perut tu dihiris-hiris sampai saya tak mampu nak bergerak. Nak ke toilet yang sekangkang kera pun terpaksa berenti 2 kali dan ambil masa yang lama sampai menangis.
.

Nak bangun, nak duduk sangat lah menyeksakan. Ditambah pula anak jaundis masa tu dan ulang alik klinik untuk injection selepas bersalin. Syukur juga kat rumah ni memang ada wheelchair.
.

Disebabkan tak boleh makan ubat tahan sakit dan antibiotik, jadi saya bertahan dengan vitamin Shaklee. Sejak hari pertama saya ambil ZINK COMPLEX dan VITAMIN C (untuk cepat baik luka) , GARLIC COMPLEX untuk ganti ubat antibiotik, VITALEA , BCOMPLEX untuk tenaga, OSTEMATRIX untuk elak sembelit (memang tak sembelit sepanjang berpantang), LECITHIN untuk bengkak susu.
.

Namun begitu, megadose zink complex n vitamin C tak mampu untuk meringankan sakit saya. Yelah, ini vitamin bukan ubat..dan vitamin pulak adalah vitamin semulajadi kesannya bukan segera macam ubat. Mungkin tak cukup untuk tahan sakit dari major operation ni. Satu je yang saya belum cuba waktu tu dan saya menyesal sebab tak ambil dari hari pertama lagi iaitu VIVIX.
.

Kesakitan masih terasa walaupun lepas 2 minggu pembedahan. Bila saya cuba VIVIX? hari ke-20.. saya ambil 1 sudu teh pada mulanya. Selepas 3 hari saya makan vivix, alhamdulillah syukur sangat-sangat sebab dah kurang rasa sakit. Bila dah kurang rasa sakit, jalan pun laju sikit. Kalau sebelum tu nak jalan memang kena pegang perut. Allah, syukur sangat rasa. masa ni memnag rasa menyesal tak start amik Vivix hari pertama bersalin.Sangat menyesal.
.

Lepas ni saya dah tahu dah, cara cepat untuk baik luka czer tak lain dan tak bukan adalah denganVivix. Itu sebab saya sayang sangat dengan Vivix ni. Alhamdulillah juga Vivix tak mengganggu penyusuan langsung. Alhamdulillah, lepas pengambilan Vivix terus rasa kurang sakit di perut dan cepat hilang.
.

Seksa tau nak pegang baby yang berat tu kalau sakit. Banyak pergerakan akan terbatas.Tapi nak tak nak kena bergerak juga walau sakit macam mana pun.

Saya juga syiorkan pada kawan yang juga bersalin secara czer.
Untill now, saya masih consume Vivix ni sebab banyak sangat kelebihannya. saya tau saya masih memerlukan Vivix untuk luka dalaman dan yang penting untuk kecantikan juga. Vivix baiki sel-sel dalaman. Bila sel cantik, fungsi badan pun cantik. Sebab tu luka pun cepat baik sebab Vivix bertindak terhadap sel.
.

Jadi saya amat sarankan Vivix untuk mereka yang bersalin secara Czer..dan Vivix ni boleh juga untuk mereka yang menjalani apa-apa pembedahan untuk memastikan luka cepat baik. Baik juga untuk pudarkan parut akibat jahitan semasa pembedahan. Terbaik sungguh!

#supermomshakleestory
#myvivixstory

Di atas adalah antara testimoni pengguna tempatan di Malaysia dan juga telah membuktikan bahawa Vivix sangat mudah serasi dengan mereka walau apa pun penyakit yang dihidapi. Alhamdulillah mari kita panjatkan.syukur pada Allah Sang Pencipta Kebaikan Alam.

Jom tingkatkan kesihatan dengan suplemen Shaklee Shaklee, hubungi saya segera.

Anda boleh dapatkan khidmat nasihat percuma untuk produk Shaklee sekiranya membeli di senarai kedai online berikut :

Nur Hidayah Ahmad 0165554582

SID 917424

FB: Nur Hidayah Ahmad

Like Page : Suplemen Seisi Keluarga

IG: vitamin.hidayah4582

Saya adalah Pengedar Shaklee di IPOH. COD area berhampiran dan pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Anda juga boleh mendaftar sebagai ahi Shaklee dengan hanya RM75 termasuk postage dan layak menikmati diskaun produk shaklee dari

15 % hingga 20 % dan layak menikmati promosi bulanan dari Shaklee

Ingin membeli suplemen ini???

PROMOSI !!!!

BULAN OGOS 2018 ADALAH BULAN PROMOSI VIVIX SHAKLEE.DENGAN PEMBELIAN

TWINPACK VIVIX SHAKLEE ANDA LAYAK MENDAPAT LESS 5 % DENAGN KEAHLIAN PERCUMA DAN BONUS RM 40

BELIAN 6 VIVIX PERCUMA 1 VIVIX DENGAN KEAHLIAN PERCUMA DAN BONUS RM 277

BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK MALUMAT LANJUT

DISCLAIMER / PENAFIAN

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Pembaca yg mengalami masalah kesihatan adalah digalakkan untuk mendapatkan nasihat daripada pakar yang berkaitan.

Sebelum menggunakan sesuatu produk makanan tambahan / ubatan tidak kira untuk sebarang tujuan, sila rujuk dahulu kepada pakar kesihatan atau pakar pemakanan anda.

3 Replies to “Pengedar Vivix Ipoh, Gopeng, Kampar”

Leave a Reply to nurhidayahahmad Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge