10 TANDA AWAL KANSER OVARI DAN CARA MENGUBATINYA

Ramai yang menganggap kanser ovari sebagai ‘pembunuh secara diam’ kerana ia tidak menunjukkan sebarang tanda ketara dan sangat cepat meragut nyawa. Lebih menakutkan,lagi ada statistik yang menunjukkan bahawa ia boleh menyerang wanita seawal usia 26 tahun di Malaysia.Sangat menakutkan…

KANSER OVARI MUDAH DIKENALPASTI
Menurut Pakar Ginekologi Onkologi Hospital Serdang, Dr Andi Anggeriana Andi Asri kanser ovari adalah salah satu kanser yang mampu dikesan seawal tahap satu.Anda harus berwaspada!!

Ovari adalah organ dalaman wanita yang reproduktif yang berfungsi sebagai tempat membesarnya janin atau kandungan. Organ ini berbentuk buah pear dan terdiri daripada bahagian badan (uterine body) dan bahagian pangkal rahim (serviks).
Sempadan yang memisahkan bahagian badan rahim dan pangkal rahim dipanggil istmus.

Continue reading “10 TANDA AWAL KANSER OVARI DAN CARA MENGUBATINYA”

Lokasi Stokis dan Branch Shaklee Ipoh, Perak

Sekiranya anda adalah pengguna setia produk Shaklee, sangat penting untuk anda mengetahui di mana lokasi cawangan @ branch Shaklee di Malaysia.Ini kerana, Ia lebih mudah kerana anda boleh mendapatkan produk-produk Shaklee secara direct dari stokis / branch terutamanya jika rumah anda berdekatan dengan branch.

 

Menjimatkan masa dan mudah bukan.

 

 

Continue reading “Lokasi Stokis dan Branch Shaklee Ipoh, Perak”

Menjana Pendapatan Dengan Shaklee

Assalamualaikum wbt semua bloggers hebat!!

Saya, Puan Nur Hidayah adalah Pengedar Shaklee Terbaik di kawasan anda. Saya adalah seorang Senior Supervisor dalam Shaklee dan saya bersedia memberikan konsultasi terbaik kepada anda.

Sebenarnya, sebelum saya join bisnes Shaklee, saya memang tak tahu langsung ilmu pasal bisnes.

Tapi apa yang saya tahu..saya mmg suka berbisnes.Mungkin sebab minat.Jual pun secara offline sahaja..pada kawan-kawan di office.

Sebenarnya…saya ni..
Buat blog tak tahu..
Buat poster tak tahu..
Fb dan IG Marketing tak tahu..
Nak mengayat tak tahu..
Pendek kata, semua lah tak tahu..

Continue reading “Menjana Pendapatan Dengan Shaklee”

PANDUAN MEMULAKAN BISNES SHAKLEE

 

Berikut adalah 3 Cara Paling Mudah  Nak Mulakan Perniagaan Sendiri

1. Tak Perlu Ada Produk Sendiri Pun!
Nak buat produk sendiri?? Modal memang besar. Jadi apa alternatif yang kita ada adalah jual produk orang lain. Tapi haruslah pilih produk yang jenama memang kukuh. Dan produk yang berkesan. Kenapa ye…kita perlu jenama yang kukuh? Antara sebabnya adalah jenama atau ‘branding’ memberi ‘first impression’ kepada bakal pelanggan. Contohnya, jenama Coach, bila dengar pun anda akan rasa hebat, dari jenama Cikidot. Sudahlah tak pernah dengar, bertambah tak yakinlah bakal pelanggan nak beli.
Kalau suplemen pulak, antara produk yang memang sudah ada nama dan produk yang berkesan.Contohnya Shaklee.Tapi saya memilih untuk menjalankan bisnes bersama Shaklee yang sememangnya sudah berada di pasaran dunia sejak 103 tahun yang lalu, dan di Malaysia pula lebih dari 50 tahun. Kukuh bukan? Dan jika produknya tidak berkesan, sudah lama Shaklee gulung tikar.
Tapi ternyata, Shaklee makin menjadi fenomena dan kegilaan ramai. Menurut Mr. Roget Barneet CEO Shaklee Corp (merangkap owner jenama Burberry) pasaran di Malaysia masih luas, hanya 1% yang telah dikuasai dan ada lagi 99% pasaran baru, yang masih belum disentuh. Keputusan ada di tangan anda..samaada nak buat bisnes ataupun tak.

Continue reading “PANDUAN MEMULAKAN BISNES SHAKLEE”

10 SEBAB KENAPA SAYA MEMILIH BISNES SHAKLEE

Assalamualaikum..

Mungkin ramai yang nak tahu kenapa saya memilih Shaklee sebagai #sideincome  saya walaupun saya mempunyai income tetap bulanan!!Kenapa kami pilih Shaklee. Lagi pun kadang2 ada yg masih ragu2 dan rasa Shaklee ni MLM biasa. Kalau ada yg rasa Shaklee ni macam MLM biasa, maka korang silap.

Sebab Shaklee memang LUAR BIASA!!

 

10 SEBAB KENAPA PILIH SHAKLEE????
1. Produk yg bagus, berasaskan bahan semulajadi dan melalui kajian terperinci & ujian yg ketat. Yg paling penting disahkan halal.
Ramai orang kalau nak beli suplemen, diorang akan cek status halal dan segala macam kajian. Kalau macam saya, tiap kali saya nak cuba sesuatu produk, saya akan google dan taip mengenai keburukan produk tu. Kalau takde dalam search list mengenai keburukan maka saya yakin dan percaya. Tapi kebergantungan kepada pak cik google bukan segala-galanya. Dah tentu setiap apa yg bakal masuk ke dalam mulut dan perut saya, dan setiap perkara yg bakal saya calit atau oleskan di seluruh organ terbesar saya iaitu kulit, saya akan cek semua benda. Hehe. Cerewet? Memang cerewet. Takkan la nak pakai bantai makan je asal orang cakap ok dan takkan la nak sapu je semua benda berdasarkan cakap2 orang. That is NOT me!!!
2. Syarikat yg mempunyai kredibiliti dan integriti yang tinggi. Sudah 57 tahun di dunia. Dah established uolsss….
Betul. Shaklee bukan produk bermusim yg tiba tiba je glamer. Tiba tiba ambil model dari kalangan artis, atlet, model atau sebagainya. Shaklee hidup tanpa duta. Perasan tak? Sebab Shaklee memang dah lama. Bukan setahun dua, bukan seminggu sehari. Dah 60 tahun dan keep growing. Kalau la Shaklee ni tak bagus, dah lama tutup dah. Cuma mungkin ramai yg nampak macam Shaklee glamour lately. Sebabnye mudah. Sebab sekarang dah ada online marketing. So semua go online. Sebab tu macam tiba2 meletup. Padahal dah lama dah sebenarnya!!!
3. Sistem yg adil & terbukti. yg paling penting patuh syariah.
Dalam Shaklee, tidak ada istilah upline kaya dan tak perlu buat kerja. Takde kaedah downline yg sibuk buat sales tapi upline goyang kaki. Sebab minimum requirement untuk dapat bonus pon ada dalam Shaklee. Kalau tak reach requirement tu, maka tak dapatla bonus walau anak cucu cicit bisnes kita UV berkoyan-koyan.
Dan yg best, once dah jadi leader dan effective leader, maka UV kita takkan dikongsi dengan upline kita. Sebab tu takde istilah upline duduk goyang kaki. Anda buat anda dapat sebab bisnes ni bisnes kita sendiri. =) Faham tak..kalau tak faham boleh tanya ye..:)
4. Shaklee bayar bonus yg tinggi pd pengedarnya, 50% drp keuntungan syarikat (satu ciri syarikat yg baik). Banyak sangat benefit selain cash bonus, ada car bonus & mcm2 insentif. Satu peluang yg sangat besar.
Yang ni memang betul. Cash bonus seorang Master Coordinator yg ranknya paling tinggi dalam Shaklee boleh mencecah setengah juta. Company mana la yg boleh bagi bonus untuk SEORANG ahli sebegitu tinggi kan? Shaklee jimat banyak dari segi marketing lain. Billboard pertama kat Malaysia ni pon baru je naik kat highway PLUS. Sebelum ni takde billboard bagai. Kami ni la duta2 kecil Shaklee.
5. Tidak perlukan modal. Tak perlu buat pinjaman bank dan tak perlu berhutang dengan sesiapa.
Haah. Betul. Modalnya hanya RM75 termasuk postage!!Keahlian seumur hidup. Tak perlu nak siapkan barang atau stok. Ada orang order baru kita beli setelah payment dibuat. Tak perlu nak hutang dengan mana2 koperasi atau pon bank untuk buat bisnes Shaklee ni.Memng seronok sangat!!
Oh ye, tapi ada satu lagi modal yg susah sangat orang nak beri. SEKEPING HATI KERING YANG GIGIH. Hehe. Sebab takmau la buat bisnes hangat2 tahi ayam. Kena hentam sekali dah down sampai terbenam 6 kaki ke bawah tanah!!!
Sales takde terus berhenti. Jangan berhenti. Minta la dengan ALLAH supaya sales kita berkoyan koyan masuk. =)
6. Boleh dilakukan 100% dari rumah, tak perlu keluar jumpa orang.Orang pemalu sangat pun boleh buat tau…
Oh, yg ni saya memang setuju. Lagi2 sekarang ni semua di hujung jari. Klik klik klik je. Barang pon sampai. Bukan ke impian setiap orang untuk bekerja bebas dari rumah? =)
Menarik sangat..macam saya bekerja 8 hingga 5 petang..so, klik2 je lah..order..ataupun sampai umah terus order barang customer sacara online.Tak perlu keluar rumah..
7.Tiada risiko rugi, barang rosak, tak laku
Memandangkan kita tak perlu simpan stok di rumah, maka boleh dikatakan hampir tiada risiko. Semua order online. Barang pon takde dengan kita. Nak rosak macam mana ye tak? Kalau rosak takde hal. Hantar kat Shaklee dan terima yg baru. =)
8.. Kalis recession (kalis kemelesetan ekonomi),
Insya Allah. Maksudnya dlm keadaan ekonomi bagus atau tidak, orang tetap akan beli. Orang tetap perlukan suplemen & produk kesihatan.
Betul kan? Insya Allah, macam mana sekali pon, produk kesihatan dan produk kecantikan memang diperlukan oleh majoriti semua orang.
9. Peluang perniagaan online yg sangat besar,
Sepertimana kajian oleh SKMM & Paypal berkenaan peningkatan pembeli online & nilai yg dibelanjakan secara online meningkat sehingga berbillion ringgit. Shaklee boleh dibuat 100% secara online.
Semua berada di hujung jari sekarang ni. bahagia tau!!Klik2 je barang sampai depan mata..bayar je!!!
10. Shaklee menyumbang kepada kepimpinan alam sekitar sejak 5 dekad yg lalu.
Syarikat pertama di dunia yg memperolehi pensijilan “Climate neutral”. Kita sokong Shaklee, kita turut menjaga alam sekitar kerana produk2 Shaklee adalah MESRA ALAM.
Sebab tu Shaklee dijamin selamat. =)
Satu lagi…
Sebab dengan Shaklee, kalau betul caranya, kita akan dapat support group yang paling bagus sekali. Sebab apa? Sebab dalam support group tu bukan kita sentiasa terinspirasi, malah dari group tu jugak la kita belajar macam2. Termasuk cara2 nak mendekatkan diri kepada Ilahi. Betul ni. Tapi kalau support group yg bagus la. Macam support group saya, Alhamdulillah.
Bagus sangat sebab diorang selalu inspire kita untuk lebih dekat dengan Tuhan dan minta macam2 bukan pada manusia tapi pada ALLAH. Kawan kita sendiri pon kadang2 takde nak ingatkan kita macam tu kan? Hehe.
Jadi apa tunggu lagi??
TEKAN LINK DI BAWAH UNTUK HUBUNGI SAYA
YOUR BISNES MENTOR
PUAN NUR HIDAYAH AHMAD
SID : 917424
FB : Nur Hidayah Ahmad
IG : vitamin.hidayah4582
SAYA ADALAH PENGEDAR SHAKLEE DI KAWASAN KAMPAR – IPOH..COD DI KAWASAN BERDEKATAN.BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK MENDAPATKAN PELBAGAI PRODUK SHAKLEE.

Menjana Pendapatan Dengan Bisnes Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Jom, hari ni akk nak share satu peluang bisnes yang kita sentiasa untung dan tak rugi!!!

Memang tak dinafikan kehidupan sekarang memang mencabar lebih – lebih lagi kalau yang hidup di bandaraya metropolitan macam KL kan?? Semua benda nak guna duit..nak bawak anak anak main pun perlukan duit..

Kalau setakat seisi keluarga berpendapatan 5 ke 6 ribu tu memang sekadar cukup makan sahaja. Nak kata selesa pun tak jugak. Nak kata susah pun tak jugak. Dapat gaji je memang habis membayar segala keperluan yang wajib dibayar setiap bulan. Nak simpan duit pun tak boleh. Itu pon nasib baik kalau takda berlakunya kecemasan seperti anak sakit demam, kereta rosak atau ada hal mustahak di kampung. Memang kadang-kadang tu stress menikam jiwa dibuatnya. Tak syoooknyaaa….

Memang satu usaha perlu dibuat.Semua benda online sekarang, so apa salahnya kalau kita juga menjadi salah seorang dari peniaga online.Daripada saja2 duk pegang handphone, at least kita boleh dapat income pula dengan handphone.Bestkan..

Siapa 2 pun boleh buat bisnes ni..Ilmu perlu dicari..

Mesti nak tahukan kenapa saya pilih Shaklee? Kenapa saya sangat mencintai bisnes Shaklee ini? Nak tahu bagaimana menjana pendapatan dengan Shaklee? Jemput baca entri ini sampai habis (“,)

1.Tidak perlu keluar mencari customer, customer yang akan cari kita ye…cuma kena ada phone dan laptop untuk buat blog..atau pun tak perlu laptop pun tak apa..boleh buat vlog..panjang pulak ceritanya kan...
Saya memang suka menjual dan cari ilmu untuk meniaga suplemen..Rasa rugi sangat tak buat sebab buyer memang banyak di luar sana..kawan kawan se tempat kerj apun mengamalkan suplemen juga..So, tugas kita sharing ilmu nutrisi dan share kebaiakn dan sambil tu boleh buat blog dan share kebaikan di Facebook dan Ig atau boleh buat utube..Saya percaya anda juga mampu melakukannya.Semua zaman online sekarang, kan..

2. Masa yang fleksibel dan sistem yang mudah.

Bagi yang tercari-cari bisnes untuk dilakukan daripada rumah sambil-sambil menjaga anak dan suami, maka Shaklee adalah jawapannya. Untuk membuat sales di internet kita tidak perlu duduk di hadapan laptop 24 jam. Mungkin kita cuma perlukan 1 jam untuk update blog dan facebook atau share di IG.Rangka pelan bisnes anda sendiri. Sistem semua online..tak perlu keluar untuk pos barang pun..semua shaklee yang buat..

3. Tidak perlu menyimpan stok
Memang percaya kan? Cara menjual barang di Shaklee senang sahaja. Cuma perlu rasai dan kongsi pengalaman anda. Apabila mendapat pesanan dari pelanggan saya cuma perlu log on shaklee2u.com.my dan biarkan mereka yang packing dan poskan untuk pelanggan saya. Mudahkan? Kalau anda sedang bercuti-cuti di kampung atau di oversea sekali pun anda masih boleh membuat perniagaan anda ini!
Saya pernah juga terjebak dalam MLM yang kena simpan stock dan akhirnya stock terkubur bawah meja di opis sahaja..sedihkan..RM3K kot..tapi tu syarikat lain..bukan shaklee..

4.Siapa yang berusaha lebih dia yang akan berjaya
Cara konvesional MLM yang lapuk sudah lama dipinggirkan. Semuanya berasaskan online. Anda juga akan diserap ke group online untuk mendapatkan tips dan coaching dari leader. Shaklee bukan skim cepat kaya atau pun MLM yang hanya menjaja marketing plan sahaja. Kekuatan Shaklee adalah produknya. Kalau anda menyertai saya pada hari ini, dan jualan anda melebihi jualan saya, maka anda akan mendapat bonus LEBIH daripada saya.saya pun pernah kena di mana downlines saya yang dapat bonus lebih dari saya sendiri.. Dan sekiranya anda lebih rajin daripada saya, maka anda juga boleh naik pangkat lebih cepat daripada saya.Serius tak tipuu.. Pendek kata, Shaklee bukan bisnes ‘siapa banyak kaki dia banyak duit’ tetapi Shaklee adalah bisnes yang sangat adil ‘siapa paling rajin dia banyak duit’.
Suplemen Shaklee adalah semulajadi selamat, berkesan dah 103 tahun sudahh….


Istimewanya Shaklee adalah kerana kekuatan produknya. Bagi saya, sekiranya mahu menjual sesuatu produk kita kena pastikan produk itu berkualiti dan selamat. Produk yang berkualiti akan meraih kepercayaan daripada pengguna. Kepercayaanlah yang akan membina nama kita dalam dunia perniagaan dan akan berlakunya pembelian berulang. Kita juga berasa puas dan seronok apabila dapat menggembirakan orang lain dengan produk yang berkualiti dan selamat.

Hanya Bermula dengan modal serendah RM65 tanpa pos atau RM 75 dengan postage, ataupun tanpa modal langsung denagn pembelian RM 700++ dan dapat bonus RM 25 ke atas…
Mesti ramai yang tertanya-tanya bagaimana mahu menyertai Shaklee.
Caranya senang sahaja.
Hubungi saya untuk menyertai keluarga #teampearlshaklee di bawah naungan group celikvitamingroup dan ireach.

Saya akan uruskan proses pendaftaran dengan mengisi borang keahlian anda.
Bayar yuran keahlian sebanyak RM65

(Sila tambah RM10 untuk kos pengeposan)
Atau pun membeli produk Shaklee bernilai RM700+++ dan anda mendapat keahlian secara percuma dan bonus RM 25.

Banyak lagi sebenarnya cerita best mengenai bisnes Shaklee ni.
Jom menjana pendapatan dengan Shaklee.
Sebarang pertanyaan dan pendaftaran keahlian Shaklee boleh hubungi saya di:

Nur Hidayah Ahmad
SID : 917424

IG : vitamin.hidayah4582

FB : Nur Hidayah Ahmad

Saya adalah Pengedar Shaklee di sekitar Ipoh- Kampar. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang konsultasi atau penghantaran suplemen Shaklee ke rumah anda. Saya juga membuat pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak dengan free gift dari Shaklee 🙂